tiistai 22. heinäkuuta 2014

Optikolla

Suomessa on kova kilpailu silmälasirintamalla ja lasit voi saada parilla kympillä. Jos kuitenkin haluaa hieman enemmän, merkkikehykset, ohennetyt tai pinnoitetut linssit tai vaikka monitehot, pomppaavat hinnat hurjan korkeiksi. Siis minun kokemukseni mukaan.

Minä en ole kohta kymmeneen vuoteen teettänyt laseja Suomessa, vaan Kreikassa, jossa hinnat ovat edullisemmat, jos haluaa kunnon laatua.

Nyt ensimmäistä kertaa kuitenkin vaihdoin liikettä ja piipahdin ystäväni Elenin liikkeessä Kalivesissa. Yleensä rillit hommaan Ateenasta, mutta koska matka ei sinne suuntaan nyt käynyt, päätin testata Elenin laseja. Ja niitähän oli, aika monet. Miten ihmeessä niin pieneen liikkeeseen on saatukkin mahtumaan sellainen varasto.

Testasin vähintään 50 kehykset, ja aika monet kivat löytyikin. Elenillä oli hieman erilainen maku kuin minulla, hän olisi halunnut minulle isot, muodikkaat ja nuorekkaat. Minä taas etsin hieman klassisempia. Pääsimme lopulta yhteisymmärrykseen ja minä sain kauniit, muodikkaat ja nuorekkaat, mutta sopivan kokoiset:)






 Pikkuapinakin halusi uudet aurinkolasit ja LUPASI, että myös pitä niitä (niitä vanhoja kun ei nuori neiti laita päähän kirveelläkään). Lupaus on pitänyt aika hyvin nyt nämä kaksi päivää jo. Nähtäväksi jää, kauan niitä jaksetaan muistaa pitää päässä:)



Nappasin vielä itsellenikin aurinkolasitkin samaan pakettiin, isot, mustat, muodikkaat.

Molemmat omat lasini saan 2-3 päivän päästä omilla vahvuuksillani. Ei paha:)https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8713436795181065495#editor/target=post;postID=8794883077010450384;onPublishedMenu=posts;onClosedMenu=posts;postNum=2;src=postname


Silmälasien teettäminen Kreikassa on aika nopeaa, varmasti nopeampaa kuin Suomessa, parhaimmillaan lasit ovat tunnissa valmiit. Samat merkit, niin kehyksissä kuin linsseissäkin , löytyy molemmista maista. Mistä lienee sitten niin iso hinta ero? Vaikea sanoa.

Tässä vielä hieman rillisanastoa translitteroituna, jos kutkuttaa hankkia uudet lasit lomalla:


jaljaa oraseos = silmälasit
Jaljaa iliu = aurinkolasit
fakii = linssit
epistrosi = pinnoite
poliestiakaa = monitehot
vathmus = vahvuudet
kokalinos skeletos= muovikehys
metallikos skeletos= metallikehys
Niloor = puolikehykset
griiff= hengettömät
linssejä on eri paksuisia. Kreikassa paksuutta osoittaa numerointi. 15. on ohentamaton, 1,6 yksi ohennus, 1,67 kaksi ohennusta ja 1.74 todella suurille miinusnäöille

Itse otan aina yhdellä ohennuksella -3,5 linsseihin. ja se riittää:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti