keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Anna Hania

Tässä on Anna, tai Anna Hania, kuten hän on puhelimeeni tallennettuna, erotuksena kaikkiin muihin Annoihin, jotka tunnen. Nimi kuvaa kyllä kantajaansa hyvin, sillä Anna on yhtä kuin Hania. Tai ainakin hän tuntee koko Hanian. Ja oikeastaa koko Kreetan. Tuntee jokaisen ihmisen, jokaisen paikan. Kun kysäisee vaikka neuvoa Elafonisin rannasta, tulee vastaus "Tassos, ystäväni on siellä töissä.hän auttaa, odotas soitan sille". Tai missä kannattaa syödä? "Ah, Splantzian aukion takan on pieni taverna, tosi hyvä, menkää sinne ja sanokaa terveisiä Annalta. Entäs tämä, pikkuapina on kuumeessa, joten Anna naputtaa puhelimestaan kaupungin parhaimman lääkärin numeron. "Läääkäri hyvä, pieni tyttö tarvitsee sinua". Niin pääsemme koko päivän vievän jonon ohitse suoraan lääkärin vastaanotolle.

Ja maksu? Mitä se on? Juurikin päivänsä rannalla viettänyt kirjoittaja ei maksanut mistään, ei rantatuoleista, kahveista matkalla, jäätelöistä, vesipulloista tai muistakaan virvokkeista rannalla mitään, koska Anna oli matkassa mukana (Tosin kirjoittaja ei ihan tunne oloaan kotoisaksi tässä palvelusten vaihto-kulttuurissa).






Hyvä ystävä ja uskomaton tiedon lähde. Papukaija kuvailee Annaa nauravaksi tytöksi, sillä sitä hän on. Äänekäs, iloinen, naurava.




Sanomattakin on selvää, että molemmat lapset rakastavat Anna seuraa.

1 kommentti:

  1. Po po po Tuulia!!!!!
    Ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
    Τι γλυκιά που εισαι!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista